Fiscale zaken

Iedereen heeft elk jaar te maken met veel vormen van belasting. Waar het dus om gaat, is de juiste aangifte te doen met de juiste bedragen. Niet teveel maar ook niet te weinig, wat later weer naheffingen kan geven. ROHave verzorgt op een juiste wijze uw fiscale aangiften.

Aangifte omzetbelasting (OB/BTW)

Wij verzorgen de aangifte omzetbelasting voor uw onderneming. Bent u ondernemer dan bent u verplicht per maand, per kwartaal of per boekjaar een aangifte omzetbelating in te dienen bij de Belastingdient. 

ROHave houdt bij het samenstellen van uw aangifte omzetbelasting rekening met de geldende regelgeving. Een aantal voorbeelden van bijzonderheden binnen de omzetbelasting zijn: privégebruik auto; kleine ondernemersregeling; verleggingsregeling; intracommuncautaire leveringen of intracommunautaire verwervingen.
 

Aangifte inkomstenbelasting (IB)

Elk jaar moet u uw aangifte inkomstenbelasting indienen. Voor de ene ondernemer eenvoudig, voor de ander uitgebreid. Een aangifte correct en op tijd invullen kost tijd. ROHave is u daarbij graag van dienst en verzorgt dan voor u uw aangifte inkomstenbelasting inclusief de eventuele winstaangifte.

Een aantal attentiepunten bij het doen van uw aangifte inkomstenbelasting zijn: reservingsruimte voor lijfrente; optimale verdeling gezamenlijke posten; persoonsgebonden aftrek.

Aangifte vennootschapsbelasting (VPB)

Na het samenstellen van uw jaarrekening van uw besloten vennootschap (B.V.) verzorgt ROHave uw aangifte vennootschapsbelasting. Heeft u meerdere vennootschappen, dan kan het verstandig of voordelig zijn om voor deze vennootschappen een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting aan te vragen.

Belangrijke aandachtspunten bij aangifte vennootschapbelasting zijn: bodemwaarde onroerend goed; deelnemingsverijstelling; aftrekbeperking gemengde kosten.
 

Dividendbelasting

Heeft u een besloten vennootschap en wilt u dividend uitkeren aan uw aandeelhouders? Dat kan. U moet dan op de dividenduitkeringen wel dividendbelasting inhouden en afdragen op uw aangifte. Zowel de aangifte van de dividendbelasting als de afdracht van de dividendbelasting moet geschieden binnen één maand na de dividenduitkering.

Moet u altijd dividendbelasting inhouden?
Nee. Niet in alle gevallen bent u verplicht dividendbelasting in te houden. Soms hoeft u geen dividendaangifte te doen. Dat kán bijvoorbeeld het geval zijn als er sprake is van een fiscale eenheid. Of van deelnemingsverhoudingen. Gelukkig kent ROHave alle uitzonderingen op de regel.

Belangrijke aandachtspunten zijn: deelnemingsvrijstelling; aandeelhoudersbesluit (met notulen); en staturaire regelingen over winstbestemming.

Hulp nodig met uw fiscale zaken?